Menü

 Webáruház

 Árajánlat kérés

Megjelenít

 Facebook


Kategória: Főkategória/Csapágy

·Autós csapágy (1298) 
    ·Autós csapágyszett (2) 
·Axiális golyóscsapágy (219) 
    ·Axiális görgőscsapágy (15) 
·Biztosító anya (25) 
    ·Collos golyós csapágy (47) 
·Collos kúpgörgős csapágyak (344) 
    ·Csapágy gyűrű (15) 
·Csapágyház (158) 
    ·Domború palástú golyós csapágy (11) 
·Domború palástú kúpos golyós csapágy (18) 
    ·Duplasoros golyós csapágy (61) 
·Duplasoros önbeállós golyós csapágy (82) 
    ·Egyéb csapágy (1100) 
·Ferdehatásvonalú golyós csapágy (101) 
    ·Golyós csapágy (574) 
·Hengergörgős csapágyak (428) 
    ·Hordógörgős csapágy (242) 
·Hüvelyek (38) 
    ·Koronás alátét (25) 
·Kúpgörgős csapágy (1380) 
    ·Mélyhornyú golyós (1482) 
·Miniatűr golyós csapágy (23) 
    ·Motorbicikli csapágyak, csapágyszettek (39) 
·Tűgörgős csapágy (328) 
    ·Tűgörgős kosár (99) 
·Y-csapágyak (99) 
    
Golyós csapágy
A golyóscsapágy célja, hogy csökkentse a gördülő ellenállást és lehetővé tegye a sugárirányú és tengelyirányú terhelést is. Legalább két gyűrűt tartalmaz, melyek fogják közre a csapágygolyókat és továbbítják a terhelést a csapágygolyókon keresztül. A legtöbb alkalmazásban az egyik gyűrű mozdulatlan, míg a másik a mozgó részhez csatlakozik (tengelyhez vagy perselyhez). Ahogy az egyik gyűrű mozogni kezd, mozgásba hozza a csapágygolyókat is. Mivel a csapágygolyók gördülnek így sokkal kisebb a súrlódási együtthatójuk, mintha két síkfelület forogna egymáson.
Axialis golyós csapágy
Az axiális golyóscsapágy két precíziós krómozott acél alátétből (gyűrűből) és a csapágygolyókat tartó rögzítő gyűrűből áll. Az axiális csapágyakat a tisztán tengelyirányú terhelés esetén alkalmazzák. A golyós változatot kisebb tengelyirányú terhelés esetén alkalmazzák, ahol fontos az alacsonyabb súrdási tényező.
Axiális tűgörgős csapágy
Az axiális tűgörgős csapágy két precíziós krómozott acél alátétből (gyűrűből) és a tűgörgőket tartó rögzítő gyűrűből áll. Az axiális csapágyakat a tisztán tengelyirányú terhelés esetén alkalmazzák. Nagyon jó terhelési képességgel rendelkeznek és viszonylag olcsóak, de a legfőbb különbségük az axiális golyós csapágyakkal szemben a forgási sebességükben és súrlódási együtthatójukban van, melyek nagyobbak, mint a golyós csapágy esetében.
Duplasoros golyós csapágy
A kétsoros golyóscsapágyak tervezésükben egyezőséget mutatnak egysoros társaikkal. Két egymástól zavartalanul működő összehangolt pályán mozognak a csapágygolyók. A kétsoros golyóscsapágyak elbírják a mind két irányból érkező tengelyirányú terhelést, a sugárirányú terhelés mellett is.
Egysoros hengergörgős csapágy
A hengergörgős csapágyak tipikusan nagyobb teherbíró képességgel rendelkeznek mint a golyós változatok, sugárirány terhelés esetén. Tengelyirányú terhelés esetén viszont nagyobb a súrlódási együtthatójuk és kisebb a teherbírásuk.
Ferde hatasvonalú golyós csapágy
A ferde hatásvonalú golyós csapágyakat a nagy teherbírásuk, nagy tengelyirányú merevségük és alacsony súrlódásuk miatt részesítik előnyben. Ellentétben a hagyományos axiális golyóscsapágyakkal, a ferde hatásvonalú golyós csapágyak nagy sugárirányú terhelések elbírása mellett tengelyirányú erőket is képesek befogadni, nagy sebesség mellett.
Hordógörgős csapágy
A hordógörgős csapágyakban olyan görgőket alkalmaznak, amelyek két végükön keskenyebbek, míg közepükön vastagabbak. A görgők hordószerű alakja miatt csapágy gyűrűit is ennek megfelelően kell kialakítani. A hordógörgős csapágyak kialakításuknak köszönhetően az optimálistól eltérő irányú terhelést is képesek elbírni. Hátrányuk, hogy viszonylag drága az előállításuk és a golyóscsapágyakhoz viszonyítva nagyobb súrlódással rendelkeznek.
Kúgörgős csapágy
A kúpgörgős csapágyakban a kúpos kialakítású görgők egy kúpos gyűrűn mozognak. A görgős csapágyak általában vagy csak sugárirányú vagy csak tengelyirányú terheléseket képesek elviselni, a kúpgörgős csapágyak viszont mindkét irányból érkező terhelést elbírják. Általában nagyobb terhelést képesek elviselni, mint a golyós csapágyak, köszönhetően a görgők a külső gyűrűn való nagyobb felületű érintkezésének. A kúpgörgős csapágyak hátránya viszonylagosan magasabb ár. Legfőbb alkalmazási területük a kerékcsapágyaként való használatuk.
Tűgörgős csapágy
A tűgörgős csapágyak olyan görgős csapágyak, amelyekben apró hengeres görgők találhatóak. Sajátosságuk, hogy a tűgörgők nagyobb felületen érintkeznek a külső gyűrűvel a golyós csapágyakhoz képest. Emellett a csapágyak külső és belső átmérőjének a különbsége nagyon kicsi, ez lehetővé teszi a kis helyekre töréntő beépítésüket.

HK: nyitott végű, mélyhúzott gyűrűs tűgörgős csapágy
BK: zárt végű, mélyhúzott gyűrűs tűgörgős csapágy
NA, NKI: belső futógyűrűvel ellátott csapágy
RNA, NK: belső futógyűrű nélküli csapágy
Tűgörgős kosár
A tűgörgős kosarak egy a tűgörgőket tartó koszorúból és a benne helyet foglaló tűgörgősorból állnak. Nem tartalmaznak külső, illetve belső gyűrűket. Ez által a lehető legkisebb hely elfoglalása mellett képesek a csapágyak a maximális terhelhetőséget biztosítani. Különböző kialakításuk lehetővé teszik egy, illetve több görgősorok kialakítását is.

K: egysoros
KK: kétsoros
Biztosító anya
A biztosító anyák feladata a csapágy és egyéb alkatrészek tengelyen való rögzítése. Továbbá, hogy megkönnyítsék a csapágy felszerelését kúpos tengelyre és a csapágy szorítóhüvelyről való leszerelését segítsék elő.
Koronás alátét
A koronás alátétek egyszerű, megbízható és stabil rögzítő elemek. Az alátét a belső részén lévő horonnyal csatlakozik a tengelyre és a lezárja a biztosító anyát is, ha az egyik fülét áthajtjuk a biztosító anyán kialakított résen.
Csapágy gyűrű
A csapágy gyűrű legfőbb feladata a működés során keletkező súrlódás elnyelése és a tengely vagy a a persely védelme a kopás ellen.

 Keres

GPZ SKF

A keresési eredmények itt jelennek meg.

 Felhívás

Cégek számára
egyedi ajánlatok!Kapcsolat Felhívás

Mezőgazdasági gépalkatrészek
beszerzését is vállaljuk!Kapcsolat Arfolyam
Hivatalos K&H Bank árfolyamok

HUF-ban
AUDAUD 203.64
CHFCHF 297.03
EUREUR 325.93
GBP GBP 368.51
PLN PLN 74.42
RON RON 69.36
USD USD 295.16

 Paypal

A paypal elfogadott.Lodix Trade Kft.- Csapágy kereskedelem profi szinten!

Tel1: 70-333-2980 Fax: 53-390-294 E-mail: info(kukac)lodixtrade.hu

Forgalmazott termékek | Ismerjen meg minket |
csapagy

Google PageRank